Je telefoon laten repareren na aanraking met water?

Als je snel actie onderneemt, is er een kans dat de schade beperkt blijft en de reparateur het toestel kan herstellen en of je belangrijke gegevens kan terughalen. Afhankelijk van de duur in en hoeveelheid van water is er een kans.

Desondanks is het belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn van waterschade en welke voorwaarden er gelden aan een dergelijke reparatie.

Telefoon fabrikanten maken gebruik van vochtdetectie strips welke geplaatst zijn in het toestel.  Deze strips verkleuren bij aanraking met water. Ze vertellen dat er in het toestel een hogere vochtigheid is geregistreerd dan de door de fabrikant bepaalde drempelwaarde.

Het toestel valt vanaf nu buiten de wettelijk gegeven fabriek ’s garantie.

Water, zuurstof en de gebruikte metalen in de telefoon starten na aanraking direct een aantal chemische processen, namelijk oxideren en corroderen. Met kortsluitingen als resultaat welke weer voor onomkeerbare beschadigingen zorgen in onderdelen.

Waterschade

Het binnenwerk (printplaat) bevat bijvoorbeeld meerdere chips (IC’s). Kortsluitingen zijn niet tot nauwelijks te verwijderen onder deze chips. Dit heeft mogelijk tot gevolg:

  • Onvoorspelbare storingen per functie, beeld, geluid etc.
  • Problemen ontstaan op langere termijn.
  • Het vervangen van de reeds beschadigde onderdelen is geen garantie voor verder een langdurige probleemloze werking.
  • Een fabrikant geeft geen garanties meer op een volledige werking.

Kortom wil je het toestel wel laten repareren wanneer er geen garanties kunnen worden gegeven?

Ons advies is dezelfde als de fabrikant; Waterschade is einde verhaal. In uitzonderlijke gevallen is reiniging en vervanging van enkele onderdelen succesvol.

Mocht je desondanks toch de gok willen wagen, wat dat is het, meld je toestel dan nu aan.

Helaas, deze pagina werkt niet in jou browser.

Because you are using an outdated version of MS Internet Explorer. For a better experience using websites, please upgrade to a modern web browser.

Mozilla Firefox Microsoft Internet Explorer Apple Safari Google Chrome